Nya graderingsrutiner för barn och ungdomar upp till 15 år

Nu är det snart gradering för både barn och vuxna. Jättekul!

Vi har behövt att göra lite justeringar i graderingssytemet för barnen pga av olika anledningar.
När vi startade klubben så hade vi inga barn under 7 år som tränade hos oss. Några år senare startade vi vår knattegrupp (4-6 år). Då vi har haft samma graderingssystem hela tiden innebär det att våra barn och ungdomar som är mellan 10-15 år får gradera till samma grad som våra 4 åringar gör första gången och det blir inte riktigt rättvist. Knattarna (4-6) kan inte riktigt lika mycket som shirobarnen (7-9) och shirobarnen kan inte lika mycket som akkabarnen (10-14) kan.

Vi har lagt till två mon-grader för de yngre barnen (4-9 år) som beskrivs bättre i bifogat dokument. För att våra shirobarn också ska hamna rätt i systemet lägger vi till ett graderingstillfälle per år, vilket betyder två graderingar per år för shiro (7-9 år). Detta startar vi dock med från och med nästa termin. Så efter denna graderingen går det bra att gradera igen i juni.

Med tanke på att vi inte kan ta ifrån någon deras grader kommer det nu i övergången kanske att stå samma siffra som förra gången på diplomet, med tanke på att vi lagt till ett bälte (två grader -14 och 13 mon). Se bifogat dokument.

Knattarna fortsätter att gradera en gång per år.

Läs mer: Graderingsordning – PDF

Med vänliga hälsningar,
Styrelsen
Kungälv Kyokushin