Om klubben

Poster-3Kungälv Kyokushin Karate bildades sommaren 2009 av Shihan Mikael Andersson och en handfull entusiaster.
I oktober hölls den första träningen i en sal på Mimers Gymnasium.

Våren 2010 blev hektisk då vår lilla klubb fick förmånen att arrangera Riksmästerskap i Kyokushin Karate i Kungälv. Arrangemanget blev mycket lyckat.

Samtidigt fick vi tillgång till våra fina lokaler i Skomakaren, centralt beläget i Kungälv (brevid Mimershallen).

Ett omfattande ombyggnadsarbete påbörjades av medlemmarna själva. Lokalen har sedan dess utvecklats till det vi ser idag (Som ni förstår finns det gott om kyokushin-spirit i vår klubb).

Klubben har hela tiden växt och hösten 2010 startade vi även med barnträning vilket snabbt blev succé. Idag utgör barn och ungdomar i grupperna Shiro och Aka en stor del av medlemsantalet. Föreningen hade vid denna tid växt till nästan 100 medlemmar.

Våren 2011 tog vi chansen att arrangera Riksmästerskap i Kyokushin Karate igen, ett uppmärksammat arrangemang som upplevdes väldigt proffsigt och positivt av både åskådare och tävlande.

I början av 2013 startades knatteträning för de allra minsta barnen. Föreningen har under åren fortsatt att växa mot föreningens uttalade mål på 150 aktiva medlemmar. Idag är vi ca: 200 medlemmar, barn och ungdomar inräknade, som ser fram emot nya spännande utmaningar.

Under 2016 har vi fått klubbens första Riksmästare genom Moa Jensen. Vi har även flyttat till nya större lokaler. Idag är vi ca: 450 medlemmar.

År 2017 arrangerade klubben det första SM i Kyokushin tillsammans med SKOFF och karateförbundet.

2018 fick vi en Shihan då Mikael Andersson graderade i Japan. Stora tävlingsframgångar både i Sverige och internationellt. Fina vinster i både EM och SM.


Styrelse

Mikael Andersson (Ordförande)
info@kungalvkarate.se

Moa Jensen (Ledamot)

Daniel Zachariasson (Ledamot)

Jessica Nordin (Ledamot)

Bogdan Pajic (Ledamot)

Jenny Pettersson (Ledamot)

Henrik Hasselgren (Suppleant)

Stadgar

Läs eller ladda ner som PDF

  Stadgar Kungalv Karate Kyokushin